Sarah Addison Allen: A barackfa titka

by - július 02, 2020

Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​harmincéves Willa Jackson az anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe. Willa megtudja, hogy volt osztálytársa, a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.

„Allen megint valami különlegeset alkotott, ami egyszerre gyönyörködtet és birizgálja a kíváncsiságunkat… Csodálatos történet, nem mindennapi szereplőkkel.” – Fresh Fiction

„Öröm olvasni! Könnyedebb, bájosabb, pajkosabb leszel tőle. Rejtély és mágia modern köntösben! Jó szórakozást!” – Tiffany



Cím: A barackfa titka
Szerző: Sarah Addison Allen
Oldalszám: 250 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633990018
Kötés: puhakötés


VÉLEMÉNYEM:

Picit bajban vagyok ezzel a könyvvel, mert egy remekül megírt könyvről van szó és fontos gondolatokat hordoz, de számomra kicsit csalódás volt, mert a fülszöveg alapján nem erre számítottam. Minél inkább fogytak a lapok, annál inkább azt éreztem, hogy nem teljesen azt kaptam, amire számítottam és ez picit a lelkesedésemből is elvett. Azt hittem, hogy a csontváz nagyobb szerepet fog kapni és sokkal nagyobb nyomozás lesz, sokkal nagyobb titkok fognak kiderülni, amik nagyobb hatással lesznek esetleg a városra is. Sajnos viszont én úgy éreztem, hogy nem kapott kellő hangsúlyt sem a csontváz, sem a nyomozás, de igazán a múlt se. Sokkal inkább a jelenben maradtunk, ahol főként kettő, de valójában négy embert ismerhettünk meg. Nem csak az ő gyerekkorukat, hanem azt is, hogy milyenné váltak felnőttkorukra és miként próbáltak helytállni az életben. Elveszhetünk a gondolataikban, érzéseikben és láthatjuk azt, hogy miként bontakoznak ki, találnak rá igazán arra, hogy kik is ők és hagyják, hogy a legféltettebb vágyaik utat találjanak maguknak.

Paxton és Willa ennél jobban nem is lehetnének ellentétesek, de mégis gyönyörűen volt megírva, hogy miként találnak egymásra és miként alakul ki közöttük barátság a nagymamáik titkainak árnyékában. Collin a kezdetektől fogva nagyon szimpatikus volt, imádtam a megszólalásait és tetteit, illetve örültem annak, hogy nála is lassan megy végbe a változás, ahogy a lányoknál is. Sebastian szintén egy remekül megírt karakter, nála sokáig nem voltam biztos egy-egy dologgal kapcsolatban, hogy mi is lehet az igazság. Remekül bemutatta az írónő általa, hogy néha mennyire nehéz utat járunk be és mennyire nehéz saját magunkkal is összhangba kerülni, vagy éppen mennyi mindenre képesek vagyunk azért, hogy valahova tartozhassunk. Agatha hatalmas kedvencem lett, de nagyon sajnálom azt, hogy nem ismerhettük meg jobban, nem kaphatott nagyobb szerepet a múlttal együtt. Igazán életrevaló nőről van szó, aki csodálatos dolgot tett a barátság jegyében és a szívem sajdult bele, amikor Willa nagymamájával közös részekről volt szó.

A leírások és a fogalmazás magával ragadó, a táj, az illatok és az ízek is könnyedén megelevenednek az olvasó előtt. Csodálatosan tud fogalmazni az írónő. Örülök, hogy rábukkantam a könyveire, mert még biztosan fogok tőle olvasni, mert a kisebb csalódás ellenére is teljesen elvarázsolt. Csipetnyi mágiával vegyített történet az életről, elfogadásról, szeretet és a szerelem, illetve a barátság csodálatos erejéről.

NÉHÁNY KEDVENC IDÉZET: 


„És ha olyan szerencsés vagy, hogy igaz barátra lelsz valakiben, becsüld meg nagyon! Tarts ki mellette, ne hagyd cserben!”

You May Also Like

0 comments