Charlie Mackesy: A ​Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló

by - március 15, 2021

Fülszöveg: 

A ​közkedvelt brit illusztrátorból lett modern mesemondó könyve az élet nagy kérdéseire keresi a választ. Minden korosztály számára szolgál mondanivalóval. A kötetet száz színes, illetve fekete-fehér rajz díszíti. – Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? – kérdezte a Vakond.
– Jó akarok lenni – felelte a Kisfiú.
Charlie Mackesy kötetéből inspirációt és reményt meríthetünk a nehéz időkben. Gyönyörűen illusztrált könyvének négy szereplője van: a Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló, akik között különös barátság szövődik, és együtt fedezik fel az élet megrendítő igazságait.
Ebben a lélekmelengető, finom szellemességgel átszőtt kézírásos kötetben Mackesy legnépszerűbb illusztrációi mellett (mint például a Segítség, amit több mint egymilliószor osztottak meg a világhálón) új, eddig sehol sem látott alkotásai is megtalálhatók. Modern klasszikus született, a hangja megidézi a Micimackó és a Taót, Az alkimistát és a The Giving Treet (Az adakozó fa). A lenyűgöző szépségű kötet mélyreható gondolatai a jövő generációi számára is kincset érnek.



Cím: A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló
Szerzők:Charlie Mackesy
Oldalszám: 128 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634578406
Kötés: keménytáblás


VÉLEMÉNYEM:

Vannak azok a könyvek, amiket alig hogy becsuktunk, máris újra fellapozzunk. Számomra ez a könyv pontosan ilyen volt. Amikor először megláttam, akkor nagyon emlékeztetett a Kis hercegre, de aztán ez az érzés egészen elpárolgott, ahogyan egyre inkább haladtam a történettel. Gyönyörűen mesél az életről, annak bukkanóiról és könnyedén képes az ember szívét megérinteni nem csak a mondandójával, hanem a gyönyörű illusztrációival is. Volt, amikor azon kaptam magam, hogy csak gyönyörködöm a képekben, vagy csak egyszerűen visszalapoztam, hogy újra elmerülhessek egy-egy rajzban és szabadon szárnyalhassanak a gondolataim, mert nem csak a szöveg, hanem a képek is elmesélnek egy történetet.

Ez a „mese” nem csak rabul ejt, hanem kicsit meg is fogja a kezedet, hogy együtt kalandoz a 4 különleges szereplővel. Mesél az életről, félelmekről, arról, hogy mennyire fontos a szeretet és a remény, nem szégyen ha segítséget kérünk, sőt, inkább bátorság vagy éppen arról, hogy mennyire másabbak tudunk lenni, de attól még a szeretet ereje könnyedén képes összekötni minket és mindenki értékes az élet szeszélyes medrében. Ugyanakkor mesél arról is, hogy az élet mennyire nem tökéletes és nem is kell annak lennie, vagy éppen hogy nem kell ismernünk azt, hogy mi vár ránk, hanem az a lényeg, hogy soha ne adjuk fel és nem vagyunk egyedül, még ha néha úgy is érezzük. Merjünk beszélni őszintén mindarról amit gondolunk és érzünk, mert igen is számítanak ezek a dolgok és ne hagyjuk azt, hogy mások mondják meg mennyit is érünk vagy milyenek vagyunk.

Szerintem mindenkinek másabb történetet fog mesélni ez a könyv, hiszen másabb dolgok történetek velünk, másabb utat tettünk meg eddigi életünk során, de az biztos, hogy ennek a könyvnek köszönhetően sokkal jobban indult a hetem, a napom és talán ez az évem is (még ha már kicsit el is kezdődött ez az év). Biztos vagyok benne, hogy nem most volt utoljára a kezemben ez a könyv, hanem még a későbbiekben is le fogom emelni a polcról, nem csak azért, hogy újra olvassam, hanem azért is, hogy a lélegzetelállítóan gyönyörű képek ismét elvarázsoljanak és újra elmeséljenek egy történetet. Véleményem szerint ez pontosan az a könyv, aminek ott lenne a helye mindenki polcán. Remélem, hogy a kiadó még fog hasonló könyvet kiadni. ♥

5 csillag


NÉHÁNY KEDVENC IDÉZET: 

„– Gyakran várunk kedvességet másoktól, pedig mi bármikor kedvesek lehetünk magunkhoz – mondta a Vakond.”

„– Őszintén szólva gyakran úgy érzem, hogy semmi érdekeset nem tudok mondani – mondta a Róka.
– Amit őszintén mondunk, az mindig érdekes – mondta a Ló.”

„– Ne az alapján ítéld meg magad, ahogyan bánnak veled – mondta a Ló. – Mindig tudd, hogy értékes és fontos vagy, szeretnek, és olyan dolgokat adsz a világnak, amiket senki más nem adhat.”

You May Also Like

0 comments